Crisis nare zweetlucht

Oei, ik merk dat de energiecrisis als neveneffect heeft dat mensen vaker ruiken. En dan niet op de positieve manier. Ik twijfelde of ik hier wel een blog aan wilde wijden, maar na de zoveelste nare zweetlucht die voorbij kwam, vond ik het toch tijd. Tijd voor wat tips om een nare zweetlucht te voorkomen terwijl je toch zuinig met energie omgaat. Wil jij fris ruikend en zuinig de winter door? Lees dan vooral verder.

4 Tips tegen een nare zweetlucht

Tip 1 – Voeding

Eet zo puur en onbewerkt mogelijk. Hoe puurder je eet, hoe puurder je lichaams- en transpiratiegeur.
Phoebe de blonde dame uit de serie Friends wist dit ook al: zij zong het hilarische liedje Smelly cat, met hierin de beroemde zin “ Smelly cat, smelly cat, what are they feeding you.” 

Wanneer je meer wilt weten over wat voeding voor je kan doen tegen nare lichaamsgeuren, neem dan vooral contact op met me.

Enfin, tijd voor

Tip 2 – Douchen

Douche kort en sluit de kraan tijdens het inzepen. Spoel je af met koud water. 
Zo bespaar je energie en geef je je lichaam energie. Koud afdouchen is namelijk verkwikkend en gezond voor lijf en leden. Ook heel goed tegen opvliegers!

Vind je deze manier nog steeds te veel water en energie kosten? Doe dan in ieder geval op de dag dat je niet doucht een kattenwasje. Wat is dat dan? Gewoon jezelf wassen staand naast de wastafel, met een washandje. Katten wassen zich met hun tong en hun pootjes. Een menselijk kattenwasje omvat doorgaans alleen lichaamsdelen die eventueel kunnen ruiken, zoals de oksels en het kruis, een kat wast zich overal.

Tip 3 – Deodorant

Gebruik een goede deodorant.
Tijdens de overgang kan het zijn dat je transpiratie sterker ruikt dan normaal. Voor mij werkt de zen deodorant van loveli optimaal. Deze is duurder dan doorsnee deodorants, maar is zuinig in het gebruik. Waarschijnlijk ben je uiteindelijk dus niet duurder uit èn je ruikt niet. Omdat deze deodorant geen aluminium bevat transpireer je nog wel. Dat is maar goed ook, want zo kun je je afvalstoffen kwijt. Je zweet wel, maar ruikt niet.

Tip 4 – Kleding

Wanneer je bovenstaande tips doorvoert, zul je merken dat je kleding minder snel stinkt. Dat heeft als voordeel dat je je kleding minder vaak hoeft te wassen. Dat is van allerlei kanten duurzaam: minder machines draaien, minder werk, minder energie, minder vervuiling en je kleding gaat langer mee. En dus minder kosten! Check wel of je kleding nog echt fris ruikt. De meest vervelende geur is die van oud zweet die in kleding is gaan zitten. 

Zo kom je fris ruikend, schoon, gezond en zuinig door de energiecrisis.

Photo by Jules D. on Unsplash