Hoe werkt het?

Waarom hormonen?

Hormonen zijn de boodschappers in het bloed. Ze vertellen alle cellen in het hele lijf wat ze moeten doen en hoe ze moeten functioneren. Hormonen bepalen hoe wij ons voelen en hoe gezond wij zijn.

Een goede hormoonbalans is de basis voor een gezond lichaam.

Als Trainer Hormoonfactor kijk ik met jou naar waar er een eventuele disbalans is, hoe deze is veroorzaakt en hoe we deze middels voeding en beweging en psyche weer kunnen herstellen.

Hoe kom je weer in balans?

Met behulp van de juiste Voeding, voldoende Beweging en je Psyche.

Ik leer je hoe hormonen je gezondheid beïnvloeden en hoe jij op jouw beurt je hormonen kunt beïnvloeden voor een gezond en vitaal leven. Ik maak je bewust van jouw manier van leven.

Verandering begint immers met bewustwording.

Ik help en begeleid je en geef je praktische tips op jouw weg naar een blijvende verandering voor een gezond en vitaal leven.

Het goede nieuws is dat je vaak met kleine veranderingen al grootse resultaten kunt behalen.

Verandering? Doe mij maar een pilletje!

Laten we eerlijk zijn: een pilletje slikken is over het algemeen makkelijker dan iets veranderen in je manier van leven. Een pilletje helpt vaak de pijn weg te nemen. Helaas onderdrukt een pilletje ook vaak de klacht en neemt deze niet weg. De pijn is dan misschien wel weg, maar het probleem niet.

Mag ik nog wel mijn wijntje drinken?

Tuurlijk wel. Maar hoeveel dat is helemaal aan jou. Jij hebt zelf de touwtjes in handen: Jij bepaalt wat je wel en niet wilt en hoe hard je wilt gaan. Ik bied je de steun die je nodig hebt. En ja, soms vertel ik iets wat je misschien liever niet wilt horen. Maar nogmaals het is aan jou of je met die kennis iets wilt doen. Maar dan maak je in ieder geval wel een bewuste keuze.