Internationale Vrouwendag en Slowrun

Vandaag is het Internationale Vrouwendag.
Eén van de thema’s van Internationale Vrouwendag is de gezondheid van de vrouw. En dat is, helaas, met goede reden. Gemiddeld leven vrouwen langer dan mannen, maar zij doen dat minder lang in goede gezondheid. Gelukkig kun je als vrouw veel doen om je eigen gezondheid te bevorderen. Bijvoorbeeld meer gaan bewegen.

Om vrouwen te laten ervaren hoe leuk en toegankelijk bewegen kan zijn, gaf VoedingBewegingPsyche samen met Slowrun Den Haag Ypenburg afgelopen zondag een gratis les Slowrun. De les werd afgewisseld met slowrun, powerwalk, spierversterkende oefeningen en focus op ademhaling en ontspanning. Het uur vloog voorbij. 

Meer bewegen een uitdaging

Regelmatig bewegen is zo belangrijk om je goed te voelen. Toch is het voor veel 40+vrouwen best een uitdaging om meer te gaan bewegen. Dat merkte ik ook onder mijn coachees, daarom zocht ik voor hen een eenvoudige manier om weer te gaan bewegen. Dat heb ik gevonden in Slowrun. Slowrun is een mooie laagdrempelige manier om buiten te bewegen. Echt iedereen kan het, want je loopt in je eigen tempo.

Ik heb zelf de voordelen mogen ervaren van slowrun. Tijdens de eerste lockdown, toen de sportscholen dicht gingen, besloot ik toch maar te gaan rennen. Maar na een paar keer merkte ik al dat ik last had van mijn knie. Vreselijk balen, want er bleef niet zoveel over om te doen aan sporten behalve wandelen of fietsen. Gelukkig kwam slowrun op mijn pad. Ik heb geen last meer van mijn knie en omdat ik het rennen veel langer volhoud, leg ik grotere afstanden af. Dat geeft me weer een goed gevoel. Bovendien merkte ik dat ik snel fitter en sterker werd.

Slowrun is (hard)-lopen in jouw eigen tempo. Ontspannen tijdens het inspannen. Het doel is lekker bewegen. Het is niet belangrijk hoe hard of hoe ver je gaat. Belangrijk is dat je gaat. 

Voordelen

Gun jezelf slowrun. Want al die redenen die je nu misschien nog hebt om niet te gaan, wegen niet op tegen de redenen om wel te gaan:
– Je bouwt je conditie rustig op
– Je leert ontspannen lopen
– Er is geen prestatiedruk
– Je voelt je sterker en fitter worden
– Je bent lekker in de buitenlucht
– Je verbrandt vet
– Je stimuleert je botdichtheid en dat helpt osteoporose (botontkalking) voorkomen
– Je traint je lijf en je hersenen
– Je loopt in groepsverband en dat zorgt voor stimulans en regelmaat
– Je wordt er blij van

Ik nodig jullie van harte uit om te komen slowrunnen.

En doe je dat niet bij mij, dan zijn er nog 60 andere coaches verspreidt over heel Nederland die het leuk vinden als je met ze mee gaat lopen.

Voel je welkom.