Drie manieren om af te vallen: Wat werkt echt?

Deze week hoorde ik iets verrassends van de huisarts van een van mijn coachees. Hij noemde drie manieren om af te vallen:

  1. Leefstijl aanpassen: Gezond eten en voldoende bewegen.
  2. Maagverkleining: Een drastische ingreep die je leven verandert en alleen effectief is wanneer je je leefstijl aanpast en de (onderliggende) oorzaak van het overgewicht aanpakt. Ongeveer 20-30% van de mensen met een maagverkleining komen weer aan of vallen niet genoeg af.
  3. Je leven lang medicijnen injecteren: Een medicijn dat je hongergevoel remt, bedoeld voor mensen met overgewicht en diabetes. Het blijkt helaas geen wondermiddel omdat het kan zorgen voor nare bijwerkingen zoals maag- en darmklachten, galstenen en zelfs een ontstoken alvleesklier.

Wat me verbaasde, was dat de huisarts deze opties voorstelde aan iemand die helemaal niet zwaar genoeg is voor een maagverkleining en geen diabetes heeft.

Voor mij is het duidelijk: alles begint met je leefstijl.

Het belang van een gezonde leefstijl

Voeding, beweging en psyche zijn cruciaal. Een goede nachtrust, herstelmomenten en ontspanning zijn net zo belangrijk als wat je eet en hoe je beweegt. Gelukkig was de huisarts het hiermee eens en raadde hij aan om haar leefstijl aan te passen. En daar kwam ik in beeld!

Een succesverhaal uit de praktijk

Ik ben ontzettend blij je te kunnen vertellen dat het goed met haar gaat. Ze volgt mijn adviezen, is al kilo’s kwijt, verliest vet en bouwt spiermassa op. Maar het mooiste van alles: ze voelt zich helderder en energieker.

Wil jij ook zo’n succesverhaal voor jezelf?

Vraag dan nu een gratis inzichtsessie aan. Samen ontdekken we wat jij kunt doen om af te vallen en meer energie te krijgen.

Op naar een fitter en energieker leven!

 

 

Volg mij op

Vraag mijn gratis e-book aan: Fit & Fabulous na 40: Het geheim voor gezond afvallen en meer energie!

Dorianne van HeeswijkIk ben er voor vrouwen van boven de 40 die gezond oud willen worden.
Met mijn hulp neem jij een gezonde leefstijl aan, zodat jij energiek en fit de mooiste fase van jouw leven in gaat.