5 tips om je vakantiekilo’s kwijt te raken

Dorianne op vakantieHeb jij ook zo genoten van je vakantie?
Misschien nét iets te vaak gedacht: “Ach, het is vakantie, dat mag wel!”

En nu ben je thuis met die vakantiekilo’s als extra bagage?

Hieronder volgen tips om ze weer kwijt te raken.
Doe jezelf in ieder geval een lol en ga nìet op dieet!

Ga niet op dieet

Tijdens de vakantie is je eet-en beweegpatroon anders dan thuis. Wanneer je je oude patroon weer oppikt, kan het zo maar zijn dat je snel weer op je oude gewicht komt. Ga alsjeblieft niet heel weinig eten om af te vallen. Dat werkt uiteindelijk averechts. Meer hierover in een blog van mij

Start je dag met een voedzaam ontbijt

Een vezelrijk ontbijt houdt je bloedsuikerspiegel stabiel, waardoor je minder trek hebt in ongezonde snacks tussendoor. Het is de perfecte start van je dag!

Blijf hydrateren

De extra kilo’s na een vakantie zijn vaak vocht. Zeker na een warme vakantie houdt je lichaam sneller vocht vast. Drink voldoende water en je merkt dat die eerste kilo er binnen no-time weer af is.

Wist jij trouwens dat jouw lichaam een vocht tekort ervaart als stress? Zeker zo kort na de vakantie wil je geen stress. Dus zorg dat je voldoende water drinkt.

Kom in beweging

Regelmatig bewegen helpt niet alleen bij het afvallen, het zorgt voor een betere doorbloeding van je lichaam en je hersenen. Het maakt je soepeler en sterker, en het helpt je weerstand te verhogen. Samen met voldoende vocht helpt het ook je afvalstoffen via je lymfen uit je lichaam te verdrijven. Heb je nog meer redenen nodig om te gaan bewegen? Regelmatig bewegen geeft energie en maakt dat je je gelukkiger voelt.

Of je nu gaat wandelen, fietsen of je yogales weer oppakt, zorg dat je lichaam weer in actie komt! Begin rustig en bouw het langzaam op. Het gaat om de lange termijn, niet om haastige spoed.

Uiteraard vind ik het super leuk wanneer je als invulling van je beweging mee gaat doen met mijn lessen slowrun.

Relax en hou die vakantie vibe vast

Stress over die kilo’s? Laat dat los! Stress verstoort je hormonen, waardoor afvallen lastiger wordt. Dus ontspan, geniet van het proces en weet dat balans in je hormonen je helpt op je natuurlijke gewicht te komen.

Wil je zeker weten dat je op de goede weg zit? Vraag dan een gratis inzichtsessie aan! Samen kijken we wat voor jou werkt, zodat je die (vakantie)kilo’s zonder moeite kwijtraakt.

 

 

Vraag mijn gratis e-book aan: Fit & Fabulous na 40: Het geheim voor gezond afvallen en meer energie!

Dorianne van HeeswijkIk ben er voor vrouwen van boven de 40 die gezond oud willen worden.
Met mijn hulp neem jij een gezonde leefstijl aan, zodat jij energiek en fit de mooiste fase van jouw leven in gaat.