3 dingen die je helpen met afvallen en je energie geven

Ik wil je graag meenemen in de drie dingen die mij helpen om op gewicht te blijven én me energiek te voelen.

Maar voordat we daarop ingaan, wil ik iets belangrijks met je delen: Als coach praat ik vaak over afvallen en op gewicht blijven, en ik krijg regelmatig de vraag: “Wil je niet weten hoeveel ik weeg?” Het antwoord is simpel: nee, eigenlijk niet. Tijdens een intake stel ik veel vragen, maar je gewicht is daar niet één van.

Waarom niet? Omdat jouw gewicht niet alles zegt. Wat ik écht wil weten is hoe jij je voelt. Want wanneer jij je goed voelt en in balans bent, volgt dat gewicht vanzelf.

En dat brengt me meteen bij het eerste punt dat je helpt om af te vallen:

✨ Laat het los

Stop met focussen op die getalletjes op de weegschaal. Hoe meer stress je ervaart over afvallen, hoe lastiger het wordt. Je lichaam gaat letterlijk vasthouden wat je juist kwijt wilt. Misschien ken je het liedje uit Frozen, “Let it go”? Precies dat! Laat die stress los en je zult merken dat je lichaam makkelijker in balans komt.

✨ Gezonde voeding is key

Ik dacht altijd dat ik al gezond at, maar toen ik mijn maaltijden echt ging afstemmen op wat mijn lichaam nodig had, verdwenen mijn snackmomenten als sneeuw voor de zon. Geen snaaibuien meer, geen continue gedachten aan eten. Het geeft me rust en focus—en dat voelt heerlijk!

✨ Beweging voor meer energie

Er was een tijd dat ik na het avondeten uitgeput op de bank lag. Films kijken? Dat eindigde vaak met mij die halverwege in slaap viel. Maar sinds ik regelmatig beweeg, heb ik ’s avonds energie over. Ik voel me sterker, fitter en veel levendiger. Het verschil is enorm!

Voor mij en de vrouwen die ik begeleid, draait alles om de 3-eenheid: gezonde voeding, regelmatig bewegen, en een versterkende mindset. Dit zorgt ervoor dat ik me goed voel, en dat gun ik jou ook.

Wil jij je ook weer energiek voelen en minder bezig zijn met eten?

Laat het me weten, dan kijken we samen wat voor jou werkt om je fit en vol energie te voelen!

Vraag mijn gratis e-book aan: Fit & Fabulous na 40: Het geheim voor gezond afvallen en meer energie!

Dorianne van HeeswijkIk ben er voor vrouwen van boven de 40 die gezond oud willen worden.
Met mijn hulp neem jij een gezonde leefstijl aan, zodat jij energiek en fit de mooiste fase van jouw leven in gaat.