Over mij

Ik ben Dorianne. Inmiddels alweer 53 jaar.

Samen met mijn man heb ik 2 kinderen van 18 en 15 jaar oud.

Voor mijn werk heb ik jarenlang als congresorganisator gewerkt. Een superleuke baan, maar lange dagen met vaak ’s avonds toch nog even door. Thuis wachtte het huishouden en de zorg en aandacht voor het gezin.

Ik ben organisator, dus ik had het allemaal strak geregeld en het ging allemaal best goed. Maar er was weinig ruimte voor onverwachte dingen: School die belt om te laten weten dat mijn kind ziek is, of ik die even op kon komen halen. Even wat? Nee! Niet nu, ik moet nog…
Het schuldgevoel richting mijn werkgever wanneer ik eerder weg ging van mijn werk. Het ondertussen bellen om alles te regelen voor mijn onverwachte afwezigheid. En het schuldgevoel richting mijn kind wanneer ik mijn zieke kind zag en bedacht hoe ontzettend ik had gebaald dat ik naar huis moest. Aargh! Ik voelde een constante druk om het goed te doen op mijn werk en thuis. Eigenlijk 2 full-time banen naast elkaar!

Daarnaast wilde ik ook graag nog leuke dingen doen met mijn vrienden en familie.

Ik zorgde wel dat ik goed en gezond at, maar verder nam ik geen tijd voor mezelf. Daar had ik ook de energie niet voor. ’s Avonds nog gaan sporten? Ik moest er niet aan denken. Nee, liever languit op de bank naar Netflix kijken. Dan kon ik mijn hoofd een beetje uitzetten en ontspannen. En eens in de maand voelde ik me down, at de hele gangkast leeg en mijn borsten deden pijn.

Toen kwam Corona en werd het tijd voor bezinning. Ik realiseerde me dat ik altijd maar aan het rennen was, altijd maar aan het gaan, altijd aan. Tijd om weer aan de toekomst te denken.

Ik had al eerder een opleiding tot voedingsconsulente (hbo niveau) afgerond en ik voelde dat ik daar mee verder wilde. Begin 2021 heb ik de opleiding Hormoonfactor (hbo niveau) van Ralph Moorman succesvol afgerond.

Ik heb de methode van de Hormoonfactor op mezelf toegepast en ik merkte dat het toen weer snel bergopwaarts ging met mij. Ik heb nog steeds 2 full-time banen, maar ik heb mijn leven anders ingericht. Ik heb geen last meer van pijnen vlak voor mijn menstruatie, de vreetbuien zijn verleden tijd, mijn humeur is een stuk standvastiger, ik ben gezelliger thuis want ik ben niet meer de hele tijd moe en ik heb mijn humor weer terug. En dat terwijl ik niet eens in de gaten had dat die weg was!

Dit gevoel van je goed voelen heb ik zo lang niet ervaren, dat ik echt denk ‘O, dus zo kun je je ook voelen, maar dat is lekker!’.

Ik ben, zeg maar, het levende bewijs dat je je weer gezond en vitaal kunt voelen door de juiste manier van eten en bewegen en zorgen voor voldoende ontspanning gedurende de dag.

En dat is niet alleen fijn voor mij, maar ook voor mijn gezin, familie en vrienden.

Als trainer Hormoonfactor heb ik inmiddels al veel vrouwen kunnen helpen zich ook weer gezond en vitaal te voelen. Deze ervaring gun ik jou ook.