Geluksmoment en een goede slaap.

Ik had laatst een geluksmoment: Ik stond bij de bakker en er kwam een dame naar mij toegelopen. ‘Jij had mij toch laatst advies gegeven over hoe ik mijn slaap kon verbeteren?’ Euh ja dat klopt. ‘Nou ik heb je advies opgevolgd en ik slaap nu heel goed! Ik ben helemaal blij.’

Pfoei, ik was eerst toch een beetje zenuwachtig toen ze zo op me afkwam. Maar wat geweldig dat ik met een eenvoudig advies, zo’n groot probleem voor haar heb kunnen helpen oplossen. Wat is het heerlijk wanneer je iemand kunt helpen. En zeker met zoiets belangrijks als goed slapen.

Slaap is het belangrijkste herstelmoment

Slaap

Slaap is immers ons belangrijkste herstelmoment van de dag. Wanneer we niet goed slapen, kan dat grote gevolgen hebben. 
Je energie-en concentratieniveau loopt af. Je maakt (onbewust) meer fouten. De reactiesnelheid is ook trager, dus heb je vaker kleine ongelukjes en laat je vaker iets vallen. Slaapgebrek heeft een negatieve invloed op je darmen en je immuunsysteem. En dan heb ik het nog niet over het feit dat je er ouder door kan gaan uitzien, en er nog door kunt aankomen ook!
Ook is het mogelijk dat je er voor je omgeving niet leuker op wordt, je reageert emotioneler dan men van je gewend is. Maar misschien vind je het niet erg wanneer mensen daarom bij je uit de buurt blijven, want je wilt toch met rust worden gelaten.

Met optimale voeding, de juiste beweging en regelmatige herstelmomenten kun je je slaap verbeteren. 

Wil jij ook beter slapen? Neem dan contact met me op.