Hoe een kleine verandering grote gevolgen kan hebben

Laatst werd mij weer bevestigd wat een groot effect een kleine verandering kan hebben.
In dit geval hoe minder koffiedrinken positief bij kan dragen aan het doorbreken van een patroon.

Een maand geleden had ik een intakegesprek met een 40+Vrouw. Uit de informatie die ik kreeg werd duidelijk dat het niet goed ging. De dame in kwestie had veel stress door privéomstandigheden, sliep slecht, had last van ontstekingen en de overgang. Door de vakantie en Corona was het helaas niet gelukt haar eerder te spreken. Nu sprak ik haar en vroeg hoe het met haar ging. “Het gaat eigenlijk een stuk beter. Ik slaap veel beter”.

koffie
Een klein kopje koffie met grote gevolgen

Wow, wat fijn, wat is er gebeurd dat je nu beter slaapt? Wat bleek? Haar koffieapparaat was stuk. Waar ze normaal gesproken zo’n 8 kopjes per dag dronk, liep ze nu hooguit 1 of 2 x per dag naar buiten om een koffie te halen. Minder koffie, meer beweging. Het gevolg was dat ze beter sliep.

Omdat ze beter sliep, kon ze ook met een frissere blik naar haar privéomstandigheden kijken. Ze zag in dat zich er druk om maken weinig zin had. Hierdoor voelde ze zich rustiger en dronk ze ’s avonds minder tot geen wijn. Dit bevorderde weer de kwaliteit van haar slaap. En de opvliegers namen af.

Fijn, nu is er energie om aan de andere punten te gaan werken.

Het advies is om maximaal 3-4 kopjes koffie per dag te drinken. Hoeveel drink jij er?

Water, een mooi alternatief

Verder op deze site kun je lezen waarom het drinken van water belangrijk is. Veel vrouwen drinken te weinig water en vinden het lastig om de aanbevolen hoeveelheid water te halen. Daarom ook tips om meer water te drinken

.