Stress, slaap, spijsvertering, schildklier

Gisteren alweer mijn laatste workshop gegeven bij Physicum in Amsterdam.
Wat vliegt de tijd en wat was het leuk om met deze jonge, gedreven fysiotherapeuten te praten over stress, slaap, spijsvertering en de schildklier.

Workshops
Stress, slaap, spijsvertering, schildklier

Voeding, Beweging en Psyche voor je gezondheid

Deze onderwerpen zijn zo nauw met elkaar en onze gezondheid verbonden. Stress bleek wel de rode draad in het verhaal. Iedere keer weer kwam naar boven dat stress je slaap, je spijsvertering maar ook de werking van je schildklier negatief kan beïnvloeden. Gelukkig kun je met gezonde Voeding, voldoende Beweging en een optimale Psyche je gezondheid positief beïnvloeden.

Ik heb de afgelopen weken leuke opmerkingen gehoord van de groep: “Oh, nu begrijp ik beter waarom ik slecht slaap, hier kan ik wat mee”. “Ik heb afgelopen zondag mijn maaltijden voor de komende week al gepreppt, dit geeft mij zoveel rust”. “Ik eet mijn maaltijden snel tussen de bedrijven door, ik kan dit beter anders doen.” “Koolhydraten zijn niet eng.” 

Deze jonge fysiotherapeuten zijn jong en fit, ze bewegen iedere dag en eten bewust. Ze komen nog makkelijk weg met hun drukke leven, de te korte nachten en het biertje te veel.

Oude trucjes werken niet meer

Voor 40+Vrouwen ligt dit vaak anders. Gewoontes waar ze jarenlang mee weg kwamen, zorgen nu ‘opeens’ voor problemen. Ze zijn meer vermoeid dan vroeger, krijgen allerlei vage klachten, fysiek of geestelijk. Hun lichaam wordt ronder en zwaarder. Trucjes die vroeger heel goed werkten, hebben nu niet meer het gewenste effect. 

Om toch gezond en vitaal te blijven, is het tijd om aanpassingen te doen in de manier van eten, bewegen en de psyche. Dat hoeft niet veel of moeilijk te zijn. Het is een interessant en leerzaam pad om je balans weer te vinden.

Ik begeleid je hier graag bij. Kijk op https://voedingbewegingpsyche.nl/een-op-een-begeleiding/